Team Development

Senior Java Developer (full stack)

Wil jij werken aan softwareplatformen met een installed base van honderden productie-omgevingen en meer dan 2 miljoen eindgebruikers? Wil jij een bijdrage leveren die er echt toe doet, omdat je mee mag denken met zowel techniek als uitvoering? Klinkt werken in een informeel team op een vaste werkplek in het prachtige Gouda jou als muziek in de oren? Dan ga jij je vast en zeker thuis voelen bij WIS!

Unieke software

WIS ontwikkelt oplossingen voor het onderwijs, waarbij de processen rondom facturatie en communicatie centraal staan. Het continu verbeteren en uitbreiden van onze producten is één van jouw belangrijkste speerpunten.

We zijn als WIS altijd bezig om beter te worden in wat we doen. Om onze software naar een hoger niveau te tillen zijn we op zoek naar een Senior Developer die zelfstandig grote(re) uitbreidingen kan realiseren, nieuwe integraties kan maken en samen met onze CTO meedenkt en -werkt aan de architectuur van onze software.

 

Wat ga je doen

In jouw rol van senior Java-developer heb je een richtinggevende rol in je scrumteam. Welke technologie kunnen we het beste inzetten voor de ontwikkeling van een applicatie? En als we een bepaald vraagstuk op meerdere manieren kunnen oplossen, welke kiezen we dan? Natuurlijk ben je je ervan bewust dat het vakgebied en de vragen vanuit de business te complex zijn om deze technische keuzes alleen te maken. Je doet het in nauw overleg met de andere Java-experts in je team waarbij je proactief inspeelt op toekomstige ontwikkelingen.

Als senior Java-developer loop je ook voorop als gaat om het delen van kennis. Je inspireert en coacht je collega′s. Ons development team houdt zich niet alleen bezig met ontwikkeling, maar ook met DevOps. Jij bent als senior in staat om niet alleen ontwikkelen, maar de software vervolgens ook draaiende houden en continu te blijven verbeteren en maakt samen met de architect keuzes over de operationele context waarin dit gebeurt. Om al deze keuzes te kunnen maken over zowel development als operations zorg je dat je je bijschoolt via conferenties zoals J-fall, relevante vakliteratuur en zelfstudie.

Buiten dat we verwachten dat je kan meedenken met de ontwikkeling op zowel technisch als inhoudelijk gebied, ga je natuurlijk ook zelf aan de slag met het maken van mooie code in Java. 

Ideaal heb je

 • Minimaal 5 jaar ervaring met Java, web-technologieën en de leidende frameworks op dit gebied
 • Een leergierige persoonlijkheid en ben je in staat om nieuwe frameworks en de achterliggende concepten snel eigen te maken
 • Ervaring met Ember.js en Spring Boot is een pré
 • Ervaring met test-processen en test-automatisering is een pré
 • Een pragmatische instelling en ben je gewend om te werken in een agile omgeving
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift

Werken bij WIS is kiezen voor een gezonde balans tussen vrijheid en verantwoordelijkheid. Een cultuur waarin ambitie en nuchterheid samengaan. Waarbij je collega's ook een beetje familie zijn. WIS is marktleider met haar betaaloplossing en een begrip in het onderwijs. We zijn trots op de kwaliteit van onze oplossingen en op de expertise en kennis van onze medewerkers. Je kunt bij ons een plezierige, inspirerende en informele sfeer verwachten, waar passie, innovatie en transparantie centraal staan. Daarnaast heeft jouw werk direct invloed op meer dan 80% van alle ouders in Nederland met een zoon of dochter op het voortgezet onderwijs! Je werkt namelijk in een klantgerichte omgeving voor onderwijsinstellingen in het hele land. We hebben bovendien een flinke groeiambitie en verwachten dat jij met ons meegroeit. WIS maakt onderdeel uit van de ParentPay Group, een internationale speler in software voor ondersteunende onderwijsdiensten.

Wat bieden wij

 • Een salaris tussen de €4000,- en €5000,- bruto per maand (bij 40 uur), afhankelijk van kennis en ervaring
 • Beschikking over een laptop en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken.
 • Een degelijk pensioen met ruime bijdrage vanuit WIS als werkgever
 • Ruim scholingsbudget van €3000,-
 • Leuke teamactiviteiten (zowel vanuit het bedrijf als georganiseerd door je collega's)
 • Prettige werkomgeving met goede faciliteiten die goed bereikbaar is met zowel de auto als met het OV 

We kijken er naar uit om van je te horen.