Nieuwe leerlingen voor, tijdens en na de open dag makkelijk bereikbaar

Wij mochten langskomen bij Christine en Irene van het Ostrea Lyceum in Goes. Vorig jaar zijn zij gestart met de Open Dag App en wij zijn benieuwd waarom ze voor de Open Dag App hebben gekozen, hoe ze de app ingezet hebben en wat hun ervaring was.

Waarom een app?

Het Ostrea Lyceum was op zoek naar een eigentijdse manier om te kunnen communiceren met hun nieuwe leerlingen en hun ouders. Voor de Open Dag App werd er al veel digitaal gedaan, via de website, maar het grote nadeel was dat er vervolgens via de mail gecommuniceerd moest worden en zeker na de open dag doe je dat niet zo snel meer.

“Er komen gemiddeld 700 à 800 man op een open dag bij het Ostrea Lyceum, dus dat zijn dan heel veel mailtjes die je moet versturen.”

Om deze reden gingen ze op zoek naar een manier om communicatie en informatie te bundelen. Ze wilde een plek creëren waar alle informatie voor groep 7 en 8 bij elkaar staat en een oplossing waarmee ook na de open dag het contact onderhouden kan worden met de nieuwe leerlingen. En zo kwam het Ostrea Lyceum uit bij de Open Dag App.

“Het is gewoon een eigentijdse manier om op een positieve manier om met je toekomstige leerlingen op een positieve manier te communiceren.”

Het promoten van de app

Het promoten van de app ging zonder veel moeite. Voorafgaand aan de open dag zijn de flyers naar de bezoekers gestuurd met de vraag om de Open Dag App te downloaden. Op de open dag zelf stonden banners over de app, lagen QR codes op tafel om de app makkelijk te downloaden en werd er aan de bezoekers ook nog gevraagd of ze de app al hadden.

“Dat was beste wel grappig, de meeste kinderen kwamen echt zo binnen, ja die heb ik!”

De inhoud van de app

Doordat je de leerlingen op een laagdrempelige manier en persoonlijk benadert stel je de leerlingen gerust dat een middelbare school ook nog persoonlijk is en maak je de stap makkelijker. Dit hebben ze gedaan door o.a. leuke weetjes in de app zetten, filmpjes te delen, de coördinatoren voor te stellen en handige tips en informatie te delen.

“Alle vragen waarvan je weet die nu of laten gaan komen, die kan je in de app alvast beantwoorden.”

De app helpt in duidelijke communicatie met de leerlingen, maar zeker ook met de ouders.

Hoe is de app ingezet

Het Ostrea Lyceum heeft de app zowel voor, tijdens als na de open dag ingezet. Vooraf deelden ze voornamelijk informatie over de school. Tijdens de open dag zetten ze de speurtocht in en stuurden ze pushberichten met bijvoorbeeld informatie over het begin van voorlichtingsrondes. Ook na de open dag werd er wekelijks een pushbericht gestuurd om de nieuwe leerlingen voor te bereiden op de komst naar het Ostrea Lyceum. Ze deelden onder andere leuke weetjes over hun leerjaar, zoveel sportklassen, zoveel jongens, zoveel meisjes etc.

“De speurtocht voegt ook echt wel iets toe voor de kinderen.”

Het gebruik van de app

Christine geeft aan dat de app gemakkelijk te vullen is. Ze kon de hele app in slechts 1,5 dag vullen. “Ik had er geen stress van.“

Het Ostrea Lyceum is erg tevreden over de app en zeker van plan om de app ook dit jaar weer in te zetten voor de hele wervingscampagne.

 

Wil je meer informatie over de Open Dag App? Neem dan contact met ons op!